Traducció no oficial gentilesa de Google

GUIA DE FONS

EL NOSTRE FONS

L’Arxiu Municipal de Martorell conserva la documentació generada i rebuda pel municipi des de 1842 fins avui dia. Però també custodia altres fons privats i institucionals, així com col·leccions: Montal, Serrats, Parellada, Hospital de Sant Joan de Déu, Josep Sanaura Thomàs i Josep Sobrepera Parellada i el fons familiar Coral Serra, entre d’altres.

Tot i això, cal tenir en compte que hi ha fons dispersos en altres arxius estretament relacionats amb la història del municipi. Per a més informació, us convidem a veure la fitxa NODAC i el Quadre de Fons que inclou una relació de tots els fons documentals que custodia l’Arxiu Municipal de Martorell, de manera que ens permet identificar-los i organitzar-los segons la seva naturalesa i procedència.

FONS DISPERSOS

Actualment la documentació referent a la història del nostre municipi es troba dispersa en diferents arxius i institucions, com ara al Museu Municipal Vicenç Ros, al fons marquesat de Martorell, a l’Arxiu Nacional de Catalunya, el fons Martorell-Requesens, a l’Arxiu de la Casa Medina Sidònia; el fons fotogràfic Salvany, a la Biblioteca de Catalunya, i fons diversos a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Aquesta dispersió és un fet que, en moltes ocasions, dificulta les recerques

Tot i que des de l’AMM es treballa per centralitzar aquesta informació i així oferir tota la informació referent a la nostra vila, encara queden fons documentals per identificar, de manera que fem una crida a la ciutadania perquè en el cas de que ens pugui aportar més dades sobre aquesta dispersió ens ho comuniqui mitjançant el següent formulari

L’ARXIU D’IMATGES

L’Arxiu Municipal compta amb un petit fons d’imatges relacionades amb el municipi i sobretot amb els actes institucionals de la pròpia administració, sobretot durant els anys 90.

Encara s’està treballant en la identificació dels elements gràfics que recullen aquestes fotografies (personatges històrics, paisatges, edificis, moments antics…), però animem a tota la ciutadania a participar-hi i a aportar tota la informació necessària per a complementar-les i així enriquir la història de la nostra població.

Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del següent formulari.

Docs relacionats

  • Inventari del fons fotogràfic de l’AMM

CARTELLERIA I GRANS FORMATS

L’Arxiu Municipal de Martorell ha començat a treballar en la identificació, preservació i digitalització de la seva documentació en gran format, com, per exemple, els cartells de les festes del municipi, o els referents a esdeveniments culturals, tant organitzats per l’Ajuntament com per altres entitats del poble, entre altres documents d’interès per al nostre municipi.
Esperem que en breu es pugui consultar tota aquesta documentació visual des d’Internet

 

 

 

Vols fer una consulta?

Construïm junts Martorell