Traducció no oficial gentilesa de Google

VISITES GUIADES

Dins del nostre ventall d’activitats, Museus de Martorell ofereix visites guiades al públic escolar realitzades per educadores formades en Història de l’Art, Museologia i Documentació. Som un equip que busca fer gaudir a l’alumne de l’experiència de la visita al museu, amb una dinàmica propera i engrescadora. Volem que els alumnes s’ho passin bé, alhora que aprenen coses noves i interessants per a la seva formació educativa, humana i social.

Oferim visites guiades en els següents equipaments museístics:

L’ENROJADA, CASA MUSEU SANTACANA

L’Enrajolada, va ser residència de la família Santacana fins a l’any 1964, quan va passar a mans de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell. Ja era museu des de l’any 1876, quan en Francesc Santacana Capmany (1810-1896), va decidir compartir la seva extensa col·lecció ceràmica amb tot aquell que volgués admirar-la.

La visita fa un recorregut per tota la casa, un edifici del segle XIX on, passejant per les seves estances, els nens i nenes podran viatjar en el temps, descobrint el dia a dia d’una família benestant de l’època. Com s’ho feia la gent sense llum elèctrica? I sense lavabo ni aigua corrent? D’on va sorgir l’extensa col·lecció ceràmica que va reunir el senyor Francesc Santacana durant tants anys? Aquestes preguntes i moltes altres aniran sorgint durant el recorregut per la casa, mentre visitem els diferents espais d’aquesta excepcional casa-museu.

MUSEU MUNICIPAL VICENÇ ROS

El Museu Municipal Vicenç Ros, ubicat en un antic convent caputxí de finals del segle XVII, conté la col·lecció de ceràmica de Vicenç Ros i Batllevell (1883-1970). El convent, un cop exclaustrats els monjos l’any 1835, va tenir diferents usos: hospital, escola de monges mercedàries, escola pública i finalment museu municipal, inaugurat l’any 1945. També havia estat utilitzat com a caserna militar en èpoques de conflicte com la Guerra dels Segadors (s. XVII) o la Guerra del Francès (s. XIX).

La visita es desenvolupa tant a la planta baixa, on encara es conserven els espais originals del segle XVII, com al pis superior, on trobem ubicada la col·lecció Ros a l’interior de la nau central de l’església així com al voltant, dins les capelles.