Traducció no oficial gentilesa de Google

REFUGI ANTIAERI

Després de la descoberta i excavació de refugi antiaeri de la Plaça de la Vila l’any 1990, aquest s’havia obert al públic en comptades ocasions. Va ser l’abril del 2014 que vam decidir incloure l’accés lliure amb el suport d’un fulletó informatiu durant la celebració de la Fira de Primavera de Martorell.

La gran acceptació per part de la població de Martorell i l’entorn d’aquesta obertura va provocar que, justament dos anys després, el 2016 decidíssim programar anualment la nostra “Setmana del Refugi”. En realitat, la denominada “Setmana del Refugi” comprèn deu dies, ja que inclou 2 caps de setmana, i tot i que sempre la duem a terme entre els mesos de març i abril no té establerta una data fixa, sinó que varia en funció del calendari.

Durant tots aquests anys hem fet coincidir l’obertura al refugi amb la programació d’exposicions temporals, obres de teatre, projecció de pel·lícules i/o documentals i xerrades vinculades al tema de la Guerra Civil Espanyola. D’altra banda, durant els dies escollits, el refugi antiaeri es pot visitar de forma autònoma amb el suport d’un fulletó informatiu, o bé participant a les xerrades i visites guiades que oferim des dels Museus de Martorell. També participen d’aquesta activitat tots els grups d’Educació Secundària interessats en l’activitat.

Des de l’any 2019, l’obertura al refugi sempre va acompanyada de l’exhibició al públic de l’exposició “Construïm refugis. Martorell sobre les bombes”, comissariada per Gemma Jiménez.

A continuació, us oferim detall de la nostra pròxima Setmana del Refugi Antiaeri 2024:

Per a participar a les visites guiades i/o xerrades, és imprescindible fer reserva prèvia al portal entrades.martorell.cat

Horaris i visites

  • Divendres 15 i 22 de març de 17 a 20 h.
    Dissabtes 16 i 23 de març d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
    Diumenges 17 i 24 de març d’11 a 14 h.

Localització