Traducció no oficial gentilesa de Google

Museus de Martorell > Notícies > Novetats > Un mes d’abril amb aroma de Sant Jordi als Museus de Martorell

Un mes d’abril amb aroma de Sant Jordi als Museus de Martorell

Un mes d’abril amb aroma de Sant Jordi als Museus de Martorell

Museus de Martorell ha programat un mes d’abril farcit d’activitats relacionades amb la Diada de Sant Jordi. També visites comentades a les exposicions Caput aut navis i Signes i escriptures. Tots els actes són gratuïts però requereixen inscripció prèvia, a través del portal entrades.martorell.cat.

El 16 d’abril, a les 12.00h, hi haurà una visita comentada al pont del Diable i l’exposició Caput aut navis. A cara o creu, que està instal·lada al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna. Podreu conèixer la història del pont del Diable i la seva construcció per, posteriorment, observar i entendre alguns dels jocs que es van fer servir des de l’Època Antiga fins a l’Edat Mitjana a l’exposició Caput aut navis, explica Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell.

Amb motiu de la Fira de Primavera de Martorell, hi haurà visites teatralitzades a L’Enrajolada-Casa Museu Santacana el 22 i 30 d’abril, a les 11.00h, a les 12.00h i a les 13.00h, de la mà d’algun dels seus antics habitants. El 29 de d’abril, a les 11.00h, a les 12.00h i a les 13.00h, la visita teatralitzada tindrà lloc al Museu Municipal Vicenç Ros.

El 23 d’abril, a les 11.00h, des de l’Enrajolada es farà un itinerari familiar per la Vila amb el nom ‘Imagina un Sant Jordi a Martorell’. En aquesta ocasió, els infants podran conèixer la història de Martorell i d’alguns dels seus elements patrimonials, imaginant què hauria passat si la Llegenda de Sant Jordi hagués tingut lloc al nostre municipi.

CreArt, el cicle mensual d’activitats artístiques per a adults consistirà en dibuixar, pintar i decorar punts de llibre amb aquarel·la, amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Tindrà lloc a l’Enrajolada-Casa Museu Santacana, el 20 d’abril, a les 17.30h. Anirà a càrrec de l’artista Carme Bueno.

‘Enginys Eko.poètics’ és l’activitat familiar prevista a L’Enrajolada el 29 d’abril, d’11.00 a 14.30h i de 17.00 a 20.00h. Una estona màgica al jardí de la Casa Museu Santacana on diferents artefactes ens plantejaran reptes i ens proporcionaran una mirada creativa als objectes i a l’entorn quotidià.

El 30 d’abril, a les 12.00h, ‘Pintem paraules’ en el marc de l’exposició Signes i escriptures al Muxart Espai d’Art. Mitjançant instruccions aleatòries, podrem convertir formes i paraules en obres d’art. Adreçada a famílies amb infants a partir de 6 anys.

Exposicions

Inauguració de l’exposició Signes i escriptures al Muxart Espai d’Art el 21 d’abril, a les 18.30h. A continuació, visita comentada a càrrec del comissari, Xavier de Luca. La mostra, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Suñol, arriba al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis amb la intenció d’afavorir un espai de reflexió sobre el paper dels signes i l’escriptura en les arts plàstiques de la segona meitat del segle XX.

La mostra, que es podrà visitar fins al 25 de juny, dibuixa un recorregut sobre aquestes aplicacions simbòliques, com a estructuració del pensament i com a posterior expressió estètica. Les obres exposades, que formen part de la Col·lecció Suñol Soler, van estar realitzades entre el 1972 i l’actualitat i són autoria d’artistes com Robert Llimós, Fina Miralles, Antoni Tàpies, Zush, Ignasi Aballí, Carlos Pazos, entre altres. L’horari de visita serà dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h; dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h.

Fins l’11 de juny es pot visitar Caput aut navis. A cara o creu al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna. Es pot visitar dijous i divendres, de 18.00 a 20.00h, dissabtes i diumenges, de 12.00 a 14.00h. Tancat els dies 6, 7, 8 i 9 d’abril.

Caput aut navis era el nom llatí dels jocs més populars en l’antiguitat i que ha arribat fins als nostres dies. Aquest, és també el títol de l’exposició produïda pel Museu de Granollers i adaptada per a la seva itinerància per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

La mostra proposa un repàs per diferents jocs que ens acompanyen des de l’època dels ibers i que evidencia la importància social del joc més enllà del món de la infància.
A través de 72 peces del fons arqueològic del Museu de Granollers i estructurada en sis àmbits, la mostra convida a fer un passeig pel món del joc en temps antics.

I al Muxart Espai d’Art podeu veure la mostra permanent Muxart Color i Composició. Dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h, dissabtes, diumenges i festius de 10.30 a 14.00h. Tancat els dies 6, 7, 8 i 9 d’abril. Exposició de l’obra de l’artista Jaume Muxart que permet conèixer el seu univers iconogràfic, la manera com treballava la composició, l’expressionisme cromàtic de la pinzellada, la metodologia del procés pictòric, els referents històrics i el sentit de les seves sèries temàtiques.

CATEGORIES

Notícies Relacionades