Traducció no oficial gentilesa de Google

Museus de Martorell > Notícies > Novetats > El DIM 2022 mostrarà ‘El poder dels museus’ amb activitats per a tothom

El DIM 2022 mostrarà ‘El poder dels museus’ amb activitats per a tothom

El DIM 2022 mostrarà ‘El poder dels museus’ amb activitats per a tothom

Per  Irene Jurado  – 09/05/2022

Museus de Martorell se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM) 2022 seguint el lema de l’International Council of Museus (ICOM), que enguany és ‘El poder dels museus’. Del 12 al 19 de maig, s’organitzen diverses activitats presencials per mostrar tota la feina que es fa des d’aquests equipaments.

Dijous, 12 de maig, a les 19.00h, el Muxart Espai d’Art acollirà el cicle ‘Art a debat. Diàlegs d’art contemporani’ amb la xeerrada ‘Aproximació a la relació entre espectador i objecte artístic a les avantguardes’. Anirà a càrrec de Manel Benito, historiador de l’art i professor, i Rafa Haro, artista, professor i membre d’Obert en Canal.

Es tractarà d’una “reflexió al voltant de la relació entre l’objecte artístic i l’espectador al naixement de l’art modern”. El tombant del segle XIX i les primeres dècades del segle XX van suposar la creació d’una nova forma de producció artística i, per tant, d’un espectador que ha de tenir una relació nova amb l’experiència artística, explica Yolanda Insa, tècnica de Museus

El martorellenc Josep Maria Palou inaugurarà divendres, 13 de maig, a les 19.30h, l’exposició La síndrome Ulisses. Photoimatges. “Coincidint amb el 100 aniversari de la publicació d’Ulyse de Joyce, i amb l’excusa d’evocar l’heroica trajectòria del protagonista de l’Odissea i figurant de luxe a La Ilíada”, que en tornar de Troia va haver de bregar amb tota mena d’éssers i deambular per llocs de somni i malson, aquesta mostra pretén subratllar l’heroïcitat de cada ésser humà en el seu viatge per la vida, “resumits en aquesta ocasió en sirenes i fantasmals dimonis”. Es podrà visitar dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h, dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h.

Dissabte, 14 de maig, a les 19.00h, hi haurà la Nit dels Museus al Vicenç Ros amb una conferència titulada ‘Obres mestres de la ceràmica de la col·lecció Vicenç Ros’, a càrrec de Josep Anton Cerdà. “Durant l’acte, la ceramista Natàlia Galera d’Entre Rajoles reproduirà en directe la decoració d’un plafó de rajoles present a la col·lecció del museu”, apunta Insa.

Per als més menuts de la casa, diumenge, 15 de maig, a les 12.00h, hi haurà l’activitat ‘Museu de quadres sonors’. Espectacle-taller a càrrec de La Curiosa pensat per gaudir en família. Jugaran, exploraran i investigaran les qualitats del so relacionades amb l’expressió plàstica.

Presentació de Memòria i record de l’obra de Francesc Santacana i Campmany (1810-1896): El llibre de visites del Museu L’Enrajolada, recuperat. Serà a l’Enrajolada Casa Museu Santacana dimecres, 18 de maig, a les 18.30h. Durant la presentació, també podrà visitar-se una petita exposició i, a continuació, “es farà la descoberta del plafó ceràmic de la sala de tallers de la casa museu dedicat a M. Carme Palou Oñoa, qui va treballar durant molts ays a Museus de Martorell i ens va deixar el mes d’agost passat”, recorda.

També a l’Enrajolada es farà el taller ‘Pintem ceràmica’, dins el cicle CreArt. Tindrà lloc dijous 19 de maig, a les 17.30h. Una activitat artística, realitzada que consistirà en la decoració d’un bol de ceràmica amb pintura acrílica, a càrrec de l’artista Carme Bueno.

Reserva de localitats a entrades.martorell.cat.

CATEGORIES

CATEGORIES

Notícies Relacionades