Traducció no oficial gentilesa de Google

Museus de Martorell > Notícies > Sin categoría > L’artista local Joaquín Lecina exposa un recull de la seva obra a El Muxart

L’artista local Joaquín Lecina exposa un recull de la seva obra a El Muxart

L’artista local Joaquín Lecina exposa un recull de la seva obra a El Muxart

Per : Redacció  – 23/01/2024

L’il·lustrador i dissenyador gràfic Joaquín Lecina inaugura divendres 26 de gener, a les 19.30h, l’exposició Lecina al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. La mostra és un recull de la seva trajectòria del martorellenc, des de 2008 fins a l’actualitat. El públic podrà gaudir d’una trentena de quadres de paisatges de diferents territoris catalans, símbols de la cultura pop o de l’entreteniment.

Joaquín Lecina basa els seus quadres, pintats en acrílic, en els encàrrecs que ha rebut o els certàmens pictòrics en què ha participat. “Per exemple, hi trobareu un encàrrec d’una cafeteria del centre de Ripoll o les obres de les meves participacions als concursos de pintura ràpida de Martorell, Sant Andreu de la Barca o El Vendrell”. També cartells de festivitats de Martorell, com l’actual cartell dels Tres Tombs, els cartell de la Fira de Primavera de 2006 i 2012, o el de la Festa Major el 2007.

L’exposició també inclou peces audiovisuals com ara Hotel curioso, un vídeo d’animació que l’autor va elaborar “durant dos anys per a un concurs de Lleida. Són dibuixets fets un a un, és una feinada”. L’altra peça que es podrà visionar és Agost, una pel·lícula curta que va gravar l’any 1997 amb els seus amics. Lecina confessa que “els vídeos són més laboriosos que els quadres”.

Lecina va iniciar el seu recorregut artístic a Martorell, amb els professors Josep Carol i Maria Diego, abans de treballar a la revista El Jueves, durant més de 10 anys. Presentant-se a diversos concursos artístics locals va anar recollint premis i aconseguint l’empenta necessària per dedicar-se a aquesta professió. L’il·lustrador va ser guardonat amb el Premi Vila de Martorell l’any 2015 per l’edició i disseny de l’obra Bolets de Martorell.

L’exposició Lecina es podrà visitar fins al 25 de febrer de dijous a divendres, de 17.00 a 20.00h, dissabtes i diumenges, de 10.30h a 14.00h. El diumenge 18 de febrer s’hi farà visita comentada per part de l’artista, a les 12.00h.

Més imatges

CATEGORIES

Notícies Relacionades