Traducció no oficial gentilesa de Google

Museus de Martorell > Notícies > Sin categoría > Cromatisme i varietat estilística en la mostra d’obres de Joaquín Lecina, inaugurada al Muxart

Cromatisme i varietat estilística en la mostra d’obres de Joaquín Lecina, inaugurada al Muxart

Cromatisme i varietat estilística en la mostra d’obres de Joaquín Lecina, inaugurada al Muxart

Per : Jaume Monés – 

El Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis ha inaugurat aquesta tarda l’exposició Lecina, d’obres de l’il·lustrador i dissenyador gràfic martorellenc Joaquín Lecina. Són una selecció de creacions, de variades temàtiques, estils i cromatismes, que l’artista va començar a elaborar després del seu pas per la revista El Jueves. A l’acte hi han assistit més d’un centenar de persones, i l’han presidit el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Sergi Corral, acompanyat dels regidors Mario Céspedes, Remedios Márquez i Jordi Amat.

Es tracta d’un conjunt de 34 obres de l’artista fetes des de 2008 ençà, recull de les que han estat presentades a concursos i a exposicions, i de temàtiques molt variades. “Després de treballar a El Jueves vaig fer un canvi de xip i em vaig començar a veure capaç de començar a pintar”, destaca.

Algunes són creacions que transporten l’espectador a indrets tan llunyans com Mèxic -amb escenes de rituals religiosos-, fruit de la seva estada al país asteca a mitjans de la dècada passada. Però sobretot, la majoria són al·lusives a diferents indrets de Catalunya -Martorell, Sant Andreu de la Barca, el Vendrell, Ripoll-, així com “a Hermenegild Anglada Camarasa, un pintor balear del segle passat que m’agrada molt”, explica.

Són obres fetes en acrílic, sobre paper o sobre llenç, on el cromatisme viu n’és un dels elements més destacats i on es troba una varietat estilística que va des de “l’art déco” al “pop art”.

Ell mateix en posa dos exemples. D’una banda, una versió de la portalada romànica de Santa Maria de Ripoll, en què els sants han estat substituïts per personatges del còmic, que coneix bé l’artista. Un altre exemple: el de la seva gosseta Lola, que és, de fet, la imatge triada al cartell que anuncia la mostra.

Joaquín Lecina és un il·lustrador i dissenyador gràfic nascut a Barcelona l’any 1965. Entre d’altres, ha estat treballant durant una dècada a la revista satírica El Jueves. A Martorell, ha deixat empremta, per exemple, com a dissenyador del logotip del Club d’Handbol Martorell i va guanyar el Premi Vila 2015 amb la il·lustració i disseny a l’obra Bolets de Martorell. Ha guanyat els concursos de cartells de la Fira de Primavera (2006 i 2012), de la Festa Major (2007) i del Concurs de Pintura Ràpida (1997, 2010 i 2019). Recentment, ha estat l’autor del cartell dels Tres Tombs 2024, dels Amics de Sant Antoni Abat. Ha exposat la seva obra en solitari a sales de Barcelona, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Los Arcos (Navarra), i ara a Martorell -per tercera vegada, després d’exposar-hi l’any 2016 i, més recentment, a La Caserna, amb l’encàrrec de ‘Patrimoni il·lustrat’. Es pot seguir la seva obra a joaquinlecina.blogspot.com.

L’exposició romandrà oberta al públic els dijous i divendres de 17.00 a 20.00h i els dissabtes i diumenges de 10.30 a 14.00h, fins el 25 de febrer. A més, el diumenge 18 de febrer (12.00h) se celebrarà una visita comentada gratuïta amb l’artista, per a la que cal fer inscripció a entrades.martorell.cat.

Més imatges

CATEGORIES

Notícies Relacionades