Traducció no oficial gentilesa de Google

Museus de Martorell > Agenda > Celebracions > Inauguració de l’exposició ‘Antibiografia’

Inauguració de l’exposició ‘Antibiografia’

10 de Novembre
a les 18.00 h
Muxart, Espai d'Art i Creació Contemporanis
Inauguració de l’exposició ‘Antibiografia’

El proper divendres 10 de novembre, a les 18 h, inauguració de l’exposició “Antibiografia” amb acció del col·lectiu artístic Estampa i visita comentada a càrrec de la comissària de la mostra, Alexandra Laudo.

La mostra ens parla de com, al llarg de la història, la major part de la humanitat ha viscut de forma anònima. Durant segles van ser poques les persones que podien testimoniar públicament la seva vida o deixar constància del seu aspecte a través de relats biogràfics i de retrats.

Actualment, amb l’auge dels mitjans de comunicació de masses, les noves tecnologies i la cultura digital, els recursos per a produir imatges i relats autoreferencials s’han democratitzat enormement, com també les possibilitats de compartir-los entre un immens nombre de persones, tant conegudes com desconegudes.

En un moment en què multitud d’expressions i imatges autoreferencials saturen les xarxes i en què impera una cultura orientada a la constant exposició i manifestació pública del jo, potser la vida i l’autobiografia poden existir només com una dissidència, com una resistència a aquesta proliferació de manifestacions, com una antibiografia.

A l’exposició “Antibiografia” trobareu una selecció d’obres d’artistes contemporanis que s’aproximen críticament a la imatge biogràfica i al retrat, i que a través de la iconoclàstia, la supressió, l’opacitat i l’evasió ens conviden a reflexionar sobre la relació entre imatge i identitat, entre vida, memòria i mirada.

Localització

CATEGORIES

Notícies Relacionades